Rusya Federasyonu
Telefon

+90 212 970 02 88

info@yabancilar.org

Whatsapp

+90 535 206 62 84

info@yabancilar.org

Türkiye’ye turistik amaçlı olarak giriş yapmak isteyen umuma mahsus pasaport hamili Rusya Federasyonu Vatandaşları 60 gün süre ile vizeden muaftırlar. Diplomatik pasaport hamilleri ise 90 güne kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Dolayısıyla turistik vize başvurusunda bulunmaksızın Türkiye'ye turistik amaçlı giriş gerçekleştirebilir ve muafiyet sürelerini aşmadan Türkiye topraklarında kalabilirler. Ancak; Türkiye’de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesine dikkat edilmelidir.

Ek olarak; Rusya Federasyonu Pasaportlarının vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren en az 60 gün geçerli olması aranır. Seyahat tarihinden başlayarak en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport sahibi olmanızı tavsiye ediyoruz.

Not: Deport durumu söz konusu olduğunda çalışma vizesi ile Türkiye’ye gelme ihtimalleri olmaktadır.

Vize şartlarına uygunluğunuzu öğrenmek, gerekli evrakların hazırlanması, başvuru ve uzman danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşabilirsiniz.