Filipinler
Filipinler
Filipinler > Türk Vatandaşlığı > Türk Vatandaşlığının Evlilik Yoluyla Kazanılması
Telefon

+90 212 970 02 88

info@yabancilar.org

Whatsapp

+90 535 206 62 84

info@yabancilar.org

Filipinler Vatandaşının Türk Vatandaşı ile evlenmesi sonucunda Türk Vatandaşlığını alabilmesi bazı şartlara bağlanmıştır. Ayrıca belli başlı belgelerin toplanarak başvurulması gerekmektedir.

Türk Vatandaşı ile evlenen Filipinler Vatandaşının sahip olması gereken şartlar aşağıdaki gibidir:

  1. Filipinler Vatandaşının en az 3 yıl boyunca bir Türk Vatandaşı ile resmi nikâh ile evli kalması gerekmektedir.
  2. Eşler arasında bu evlilik devam etmelidir.
  3. Aile birliği içinde yaşanmalıdır.
  4. Evlilik ve aile birliği ile uyuşmayan faaliyetlerde bulunulmamalıdır.
  5. Türk Vatandaşlığına başvurmak için gerekli belgeler:
  6. Başvuru formu
  7. 2 adet fotoğraf (beyaz fonlu ve biometrik)
  8. Filipinler Pasaportu
  9. Filipinler Kimliği
  10. Türk Vatandaşı eşin nüfus kayıt örneği
  11. Türkiye’deki ikametgah belgesi
  12. Suç işlemiş ve mahkeme kararı kesinleşmişse bu kararın bir örneği
  13. Hizmet bedelinin ödendiğine ilişkin dekont

Vatandaşlık şartlarına uygunluğunuzu öğrenmek, başvuru ve uzman danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşabilirsiniz.