Cezayir
Cezayir
Cezayir > Türk Vatandaşlığı > Türk Vatandaşlığının Evlilik Yoluyla Kazanılması
Telefon

+90 212 970 02 88

info@yabancilar.org

Whatsapp

+90 546 246 15 46

info@yabancilar.org

Cezayir Vatandaşının Türk Vatandaşı ile evlenmesi sonucunda Türk Vatandaşlığını alabilmesi bazı şartlara bağlanmıştır. Ayrıca belli başlı belgelerin toplanarak başvurulması gerekmektedir.

Türk Vatandaşı ile evlenen Cezayir Vatandaşının sahip olması gereken şartlar aşağıdaki gibidir:

  1. Cezayir Vatandaşının en az 3 yıl boyunca bir Türk Vatandaşı ile resmi nikâh ile evli kalması gerekmektedir.
  2. Eşler arasında bu evlilik devam etmelidir.
  3. Aile birliği içinde yaşanmalıdır.
  4. Evlilik ve aile birliği ile uyuşmayan faaliyetlerde bulunulmamalıdır.

Türk Vatandaşlığına başvurmak için gerekli belgeler:

  1. Başvuru formu
  2. 2 adet fotoğraf (beyaz fonlu ve biometrik)
  3. Cezayir Pasaportu
  4. Cezayir Kimliği
  5. Türk Vatandaşı eşin nüfus kayıt örneği
  6. Türkiye’deki ikametgah belgesi
  7. Suç işlemiş ve mahkeme kararı kesinleşmişse bu kararın bir örneği
  8. Hizmet bedelinin ödendiğine ilişkin dekont

Vatandaşlık şartlarına uygunluğunuzu öğrenmek, başvuru ve uzman danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşabilirsiniz