Birleşik Arap Emirlikleri
Birleşik Arap Emirlikleri
Birleşik Arap Emirlikleri > Türk Vatandaşlığı > Türk Vatandaşlığının İstisnai Olarak Kazanılması
Telefon

+90 212 970 02 88

info@yabancilar.org

Whatsapp

+90 535 206 62 84

info@yabancilar.org

Birleşik Arap Emirlikleri Vatandaşlarının Türk Vatandaşlığını İstisnai Olarak kazanmaları için gerekli bazı şartlara sahip olmasının yanında bazı belgelerin hazırlanması gerekmektedir. 

Aşağıdaki şartlardan birine sahip Birleşik Arap Emirlikleri Vatandaşı Türk Vatandaşlığına istisnai olarak başvurabilir:

  • Türkiye’de çalışmayan ancak Cumhurbaşkanınca belirlenecek kapsam ve tutarda yatırım yapacaklar ile bu kişilerin eşi ile 18 yaşını geçmemiş çocukları (Örn; belli bir miktarda yatırım, belli bir değerde gayrimenkul satın alımı)
  • Türkiye’ye sanayi tesisi kuracak Birleşik Arap Emirlikleri Vatandaşları 
  • Türkiye’ye bilim, spor, ekonomi, sosyal, kültür, sanat alanlarında gelişim sağlayabileceği düşünülen kişiler
  • Turkuaz Kart sahipleri ile bu kişilerin eş ve 18 yaşını geçmemiş çocukları
  • Vatandaşlığa alınması zorunlu görülen kişiler (Siyasi/Diplomatik Koruma gibi)
  • Göçmen statüsündeki kişiler

 

Türk Vatandaşlığına başvurmak için gerekli belgeler:

  1. Başvuru formu
  2. 2 adet fotoğraf (beyaz fonlu ve biometrik)
  3. Birleşik Arap Emirlikleri Pasaportu
  4. Birleşik Arap Emirlikleri Kimliği
  5. Medeni Hal Belgesi
  6. Evli ise evlilik belgesi ile eş ve çocuklarını gösteren nüfus kayıt belgesi
  7. Boşanmış ise bunu kanıtlayan belge, dul ise eşinin ölüm belgesi
  8. Başvuran Birleşik Arap Emirlikleri Vatandaşının 1. veya 2. Derece Türk Vatandaşı yakını olması halinde bunların nüfus kayıt örneği
  9. Hizmet bedelinin ödendiğine ilişkin dekont

Vatandaşlık şartlarına uygunluğunuzu öğrenmek, başvuru ve uzman danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşabilirsiniz.