Avustralya
Avustralya
Avustralya > Çalışma Vizesi > Süresiz Çalışma İzni
Telefon

+90 212 970 02 88

info@yabancilar.org

Whatsapp

+90 535 206 62 84

info@yabancilar.org

Çalışma izninden muaf tutulanlar hariç olmak üzere, Türkiye’de 8 sene ikamet izni veya çalışma izni ile kalmış Avustralya Vatandaşlarına süresiz çalışma iznine başvuru hakkı tanınmıştır. 

Süresiz çalışma iznine başvurulabilmesi için öncelikle Avustralya Vatandaşının 8 sene boyunca Türkiye’de kalması gerekmektedir. Bu kalma, geçerli ikamet izni veya çalışma izni ile gerçekleşebilmektedir. Süresiz çalışma izni, kişiye süresiz olarak çalışma hakkı tanımaktadır. Ayrıca süresiz çalışma iznini alan Avustralya Vatandaşları, Türk Vatandaşları gibi haklardan yararlanabileceklerdir.

Süresiz çalışma izni başvurusu yapılırken hem Türkiye’de çalışmak isteyen Avustralya Vatandaşından hem de istihdam edildiği işverenden ayrı ayrı belgeler talep edilmektedir.

Çalışma iznine başvuracak Avustralya Vatandaşından talep edilen belgeler:

  1. En az 6 ay süreli ikamet izni belgesi
  2. Pasaport
  3. 1 adet fotoğraf (beyaz fonlu ve biometrik)
  4. Diploma
  5. 8 yıl boyunca Türkiye’de ikamet ettiğine dair belge
  6. 6 yıllık çalışma geçmişinin bulunması halinde SGK yazısı
  7. Mesleğin niteliğine göre talep edilecek diğer belgeler.

Avustralya Vatandaşını istihdam edecek işverenden talep edilen belgeler:

  1. İşverene ait e-imza ve KEP adresi
  2. İş Sözleşmesi
  3. İşyerine ait güncel faaliyet belgesi
  4. İşyerine ait en son sermaye ve ortaklık yapısını gösteren Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi
  5. İşyerine ait son yılın kar ve zarar tablosu
  6. Mesleğin niteliğine göre talep edilecek diğer belgeler.

Çalışma izni başvurusu için gerekli şartlara uygunluğunuzu öğrenmek, başvuru ve uzman danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşabilirsiniz.