Angola
Angola
Angola > İkamet İzni > Kısa Dönem İkamet İzni
Telefon

+90 212 970 02 88

info@yabancilar.org

Whatsapp

+90 535 206 62 84

info@yabancilar.org

Kalış amaçlarına bağlı olarak Angola Vatandaşları, gerekli belgelerin temini halinde kısa dönem ikamet izni başvurusunda bulunabilirler. Kısa dönem ikamet izni 1 seneye kadar verilmekte olup, uzatılabilmektedir.

Kalış amaçlarına bağlı olarak kısa dönem ikamet iznine başvuru yapabilecek Angola Vatandaşları aşağıdakilerden biri olabilir:

  • Bilimsel araştırma yapacaklar
  • Türkiye’de gayrimenkul sahibi olanlar
  • Ticari bağ veya iş kurma amacına sahip kişiler
  • Hizmet içi eğitim programlarında bulunacaklar
  • Eğitim ve bunun gibi amaçlarla gelecek olanlar
  • Turizm amacıyla kalmak isteyenler
  • Tedavi görecekler
  • Aile ikamet izninden kısa dönem ikamet iznine geçecekler
  • Kamu kurumları vasıtasıyla Türkiye’de eğitim, araştırma, staj ve kurslara katılacaklar
  • Türkiye’de yükseköğrenimini tamamlayanlar
  • Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek kapsam ve tutarda yatırım yapacaklar 

 

Yukarıdaki şartlardan birine sahip olarak Türkiye’de kısa dönem ikamet iznine başvuracak Angola Vatandaşlarının getirmesi gereken belgeler kalış amaçlarına göre değişiklik arz etmektedir. Kısa dönem ikamet izni ile ilgili gerekli başvuru belgelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, her başvuruda mutlaka bulunması gereken bazı ortak belgeler bulunmaktadır. Bunlar; 

  1. İkamet izni başvuru formu
  2. Angola Pasaportu
  3. 4 adet fotoğraf (beyaz fonlu ve biometrik)
  4. Sağlık sigortası
  5. Gelir düzeyini gösteren belge
  6. Harç ve kart ücretlerinin ödendiğini gösteren dekont
  7. Türkiye’de bulunan ikamet adresini gösteren resmi belge
  8. Bu belgeler dışında Türkiye’de oturum amacına bağlı talep edilecek diğer belgeler

İkamet izni başvurusu için gerekli şartlara uygunluğunuzu öğrenmek, başvuru ve uzman danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşabilirsiniz.