Andora
Andora
Andora > İkamet İzni > Uzun Dönem İkamet İzni
Telefon

+90 212 970 02 88

info@yabancilar.org

Whatsapp

+90 535 206 62 84

info@yabancilar.org

Geçerli ikamet izinleri ile 8 yıl boyunca Türkiye’de kalan Andora Vatandaşlarına Türkiye’de uzun dönem ikamet izni ile oturum hakkı tanınmıştır. Ancak bazı şartların taşınması ve gereken belgelerin toplanması ile başvurunun yapılması gerekmektedir.

Uzun dönem ikamet iznine başvurmak isteyen Andora Vatandaşlarının sahip olması gereken şartlar aşağıda sayılmıştır:

  1. İkamet izinleri ile kesintisiz olarak 8 yıl Türkiye’de ikamet etmek
  2. Son 3 yıl sosyal yardım almamak 
  3. Düzenli bir gelire sahip olmak
  4. Sağlık sigortalı olmak

Uzun dönem ikamet iznine başvurmak için gerekli belgeler:

  1. İkamet izni başvuru formu
  2. Andora Pasaportu
  3. 4 adet fotoğraf (beyaz fonlu ve biometrik)
  4. Gelir düzeyini belirten belge
  5. Sağlık sigortası
  6. Harç ve kart ücretlerinin ödendiğini gösteren dekont
  7. Türkiye’de bulunan ikamet adresini gösteren resmi belge
  8. Önceki ikamet izin belgeleri
  9. Son 3 yıl sosyal yardım almadığını gösteren belgeler
  10. Adli Sicil Kaydı
  11. Adres kayıt sisteminde bulunduğunu gösteren belge

İkamet izni başvurusu için gerekli şartlara uygunluğunuzu öğrenmek, başvuru ve uzman danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşabilirsiniz.