Almanya
Almanya
Almanya > Türk Vatandaşlığı > Türk Vatandaşlığının Evlilik Yolu ile Kazanılması
Telefon

+90 212 970 02 88

info@yabancilar.org

Whatsapp

+90 535 206 62 84

info@yabancilar.org

Almanya Vatandaşının Türk Vatandaşı ile evlenmesi sonucunda Türk Vatandaşlığını alabilmesi bazı şartlara bağlanmıştır. Ayrıca belli başlı belgelerin toplanarak başvurulması gerekmektedir.

Türk Vatandaşı ile evlenen Almanya Vatandaşının sahip olması gereken şartlar aşağıdaki gibidir:

  1. Almanya Vatandaşının en az 3 yıl boyunca bir Türk Vatandaşı ile resmi nikâh ile evli kalması gerekmektedir.
  2. Eşler arasında bu evlilik devam etmelidir.
  3. Aile birliği içinde yaşanmalıdır.
  4. Evlilik ve aile birliği ile uyuşmayan faaliyetlerde bulunulmamalıdır.

Türk Vatandaşlığına başvurmak için gerekli belgeler:

  1. Başvuru formu
  2. 2 adet fotoğraf (beyaz fonlu ve biometrik)
  3. Almanya Pasaportu
  4. Almanya Kimliği
  5. Türk Vatandaşı eşin nüfus kayıt örneği
  6. Türkiye’deki ikametgah belgesi
  7. Suç işlemiş ve mahkeme kararı kesinleşmişse bu kararın bir örneği
  8. Hizmet bedelinin ödendiğine ilişkin dekont

Vatandaşlık şartlarına uygunluğunuzu öğrenmek, başvuru ve uzman danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşabilirsiniz.