Almanya
Almanya
Almanya > Çalışma İzni > Süresiz Çalışma İzni
Telefon

+90 212 970 02 88

info@yabancilar.org

Whatsapp

+90 535 206 62 84

info@yabancilar.org

Çalışma izninden muaf tutulanlar hariç olmak üzere, Türkiye’de 8 sene ikamet izni veya çalışma izni ile kalmış Almanya Vatandaşlarına süresiz çalışma iznine başvuru hakkı tanınmıştır. 

Süresiz çalışma iznine başvurulabilmesi için öncelikle Almanya Vatandaşının 8 sene boyunca Türkiye’de kalması gerekmektedir. Bu kalma, geçerli ikamet izni veya çalışma izni ile gerçekleşebilmektedir. Süresiz çalışma izni, kişiye süresiz olarak çalışma hakkı tanımaktadır. Ayrıca süresiz çalışma iznini alan Almanya Vatandaşları, Türk Vatandaşları gibi haklardan yararlanabileceklerdir.

Süresiz çalışma izni başvurusu yapılırken hem Türkiye’de çalışmak isteyen Almanya Vatandaşından hem de istihdam edildiği işverenden ayrı ayrı belgeler talep edilmektedir.

Çalışma iznine başvuracak Almanya Vatandaşından talep edilen belgeler:

  1. En az 6 ay süreli ikamet izni belgesi
  2. Pasaport
  3. 1 adet fotoğraf (beyaz fonlu ve biometrik)
  4. Diploma
  5. 8 yıl boyunca Türkiye’de ikamet ettiğine dair belge
  6. 6 yıllık çalışma geçmişinin bulunması halinde SGK yazısı
  7. Mesleğin niteliğine göre talep edilecek diğer belgeler.

Almanya Vatandaşını istihdam edecek işverenden talep edilen belgeler:

  1. İşverene ait e-imza ve KEP adresi
  2. İş Sözleşmesi
  3. İşyerine ait güncel faaliyet belgesi
  4. İşyerine ait en son sermaye ve ortaklık yapısını gösteren Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi
  5. İşyerine ait son yılın kar ve zarar tablosu
  6. Mesleğin niteliğine göre talep edilecek diğer belgeler.

Çalışma izni başvurusu için gerekli şartlara uygunluğunuzu öğrenmek, başvuru ve uzman danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşabilirsiniz.